Bölüm Staj Programı ve Staj Yönergesi

*Maden Mühendisliği öğrencileri lisans eğitimleri boyunca 12 hafta (60 iş günü) staj yapmakla yükümlüdür.
Bu stajların;
-En az 4 haftası (20 iş günü) yeraltı stajı
-En az 2 haftası (10 iş günü) açık işletme stajı
-En az 2 haftası (10 iş günü) cevher hazırlama stajı olmak zorundadır.
Geriye kalan 4 haftalık staj süresini öğrenci istediği staj türünde staj yaparak tamamlayabilir.
*Resmi tatiller, bayram tatilleri, arefe günleri ve pazar günleri staj günlerine dahil edilmemektedir. Staj yapılacak olan işletmenin Cumartesi günleri mesai yapması halinde bu günleri staj tarihlerinize ekleyebilirsiniz.
Yapacağınız staj türüne göre staj sırasında dikkat etmeniz gereken konu başlıkları aşağıdaki linklerde verilmiştir.
Cevher Hazırlama
Açık İşletme
Kapalı İşletme

Maden Mühendisliği Bölümü Staj yönergesine aşağıda verilen link üzerinden ulaşabilirsiniz.
Maden Mühendisliği Bölümü Staj Yönergesi

Staj Başvuru İşlemleri
Maden Mühendisliği Bölümü staj başvuruları 2020-2021 Güz döneminden itibaren Sakai ders sistemi üzerinden alınmaya başlamıştır. Staj Başvurusu yapmak isteyen öğrenciler aşağıdaki işlemleri uygulayarak staj dersine kayıtlanabilir ve başvurularını yapabilirler.
Sakai Online Ders Sisteminde oturum açtıktan sonra aşağıda bulunan adresten derse kayıtlanmanız gerekmektedir.

Çevrimiçi ders kayıt
Staj Sicil Formu
Staj Onay ve Kabul Formu
Yüzyüze staj için örnek dilekçe