2019-2020 Yaz Dönemi Stajları Hakkında

Yayınlanma Tarihi: 17-06-2020

MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
2019-2020 YAZ DÖNEMİ STAJLARI DUYURUSU

GÜNCELLEME TARİHİ: 17.06.2020

2019-2020 Yaz döneminde staj yapmak isteyen öğrencilerimizin aşağıda bulunan maddeleri dikkatlice okumaları ve gerekli işlemleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmeleri gerekmektedir.

1) Yaz dönemi stajları resmi tatiller ve akademik takvim dikkate alındığında maksimum 8 hafta (40 iş günü) olarak sınırlandırılmıştır.

2) Pandemi öncesi başlanan ve pandemi nedeniyle ara verilen stajlardan en az %’50 si tamamlananlar yapılmış sayılacaktır. Mezuniyet aşamasında olan bu durumdaki öğrencilerimizin staj komisyonuna başvurmaları halinde staj defterleri ve evrakları dikkate alınarak stajları tamamlanacaktır.

3) Pandemi öncesinde başlamış ancak % 50’si tamamlanmamış olan stajlar uzaktan öğretim yöntemi ile ödev, proje ya da uygulama dosyası vb. faaliyetlerle tamamlanacaktır. Bu durumda olan öğrencilerimize staj yaptığı alan dikkate alınarak ödev verilecektir. Öğrenciler en erken staj sürelerinin bitiş tarihinden itibaren ödevlerini teslim edeceklerdir. Ödevlerin teslimi ve değerlendirmesi Staj Komisyonunca yürütülecektir.

4) 2019-2020 Bahar dönemi itibariyle mezuniyet durumunda olan ancak geriye sadece stajları kalmış olan öğrencilerimiz. Madde 5 ve Madde 10’da yazılan işlemleri dikkate alarak staj başvurularını yapmaları halinde uzaktan staj hakkına sahip olacaklardır. Bu şekilde staj yapacak olan öğrencilerimizin staj değerlendirmeleri Madde 3’de belirtilen şekilde yapılacaktır.

5) Uzaktan öğretim yöntemiyle staj yapacak öğrencilerimiz stajlarına bütünleme sınavlarının tamamlandığı 10.07.2020 tarihinden itibaren başlayabileceklerdir.

6) Öğrencilerimizin yüz yüze staj imkanı tanıyan maden işletmelerinde staj yapabilmesi ancak kendilerinin Bölüm Başkanlığı’na yüz yüze stajı tercih ettiğine ve bu tercihin tüm sorumluluklarını kabul ettiğine dair bir dilekçe ile başvurması halinde mümkündür.

7) Yaz okuluna devam edecek olan öğrencilerimiz Yaz okulu takvimi boyunca (20.07.2020- 28.08.2020) staj yapamayacaklardır.

8) Staj süreleri olarak öğrencilerimizin tamamlamakla yükümlü olduğu, öğretim planımızda yer alan staj süreleri geçerlidir.

9) Uzaktan öğretim yöntemiyle staj yapacak öğrencilerimiz aynı zaman dilimi içerisinde iki farklı staj yapamayacaklardır.

10) Uzaktan öğretim yöntemiyle staj yapmak isteyen öğrencilerimizin, Maden Mühendisliği web sayfasından indirebilecekleri staj başvuru ve kabul formunu doldurup, bu formu iletişim kurdukları maden işletmesine uzaktan öğretim yöntemiyle staj yapmasının uygun bulunduğuna dair onaylattıktan sonra Maden Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonuna başvurmaları gerekmektedir.

Maden Mühendisliği Bölümü
Staj Komisyonu Başkanlığı