IX. Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Sempozyumu

Yayınlanma Tarihi: 31-05-2024

2006 yılından bu yana düzenlenmekte olan Uzaktan Algılama – Coğrafi Bilgi Sistemleri Sempozyumları (UZAL-CBS)’nin IX.’ su Aksaray Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 17-19 Ekim 2024 tarihleri arasında Aksaray’da düzenlenecektir. Her geçen yıl teknolojideki gelişmelere paralel olarak hızla gelişen Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri teknikleri yaygın olarak birçok disiplin tarafından kullanılmaktadır. UZAL-CBS, bu gelişmeleri yakından izleyen, uygulayan ve geliştiren bilim insanlarını bir araya getirmeyi ve bilgi paylaşımını sağlamayı amaç edinmiş ve bu amaç doğrultusunda da Teknik Sempozyumlar düzenlemektedir.
IX.UZAL-CBS Teknik Sempozyumuna, üniversitelerin harita, geomatik, bilgisayar, elektrik-elektronik, yazılım, ziraat, çevre, maden, jeoloji, jeofizik, orman, tarım mühendisliği, şehir bölge planlama, sanat tarihi, mimarlık fakülte ve bölümleri başta olmak üzere, Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri alanında çalışmaları bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcilerinin katılımları beklenmektedir.